top of page

SRCEM ZA SOFIJU


Narodna biblioteka "Branko Ćopić" iz Čajniča predhodnih dana uključila se u humanitarnu akciju pomoći maloj Sofija Mićević.

Organizovana je kreativna radionica "Srcem za Sofiju" u kojoj su učenici osnovne i srednje škole pravili ukrasne predmete koji se od danas prodaju ispred Doma kulture "Filip Višnjić".

"Radovi nemaju određenu cijenu. Možete ih platiti koliko god želite. Cilj je da ih prodamo što više. Novac će biti uplaćen na žiro-račune otvorene u svrhu prikupljanja pomoći maloj Sofiji. Ovom prilikom želim da pohvalim učenike naših škola koji su se odazvali u visokom broju i predhodna tri dana radili, stvarali i kreirali ukrasne predmete koje danas prodajemo. To pokazuje da mladost Čajniča prije svega teži humanosti.", kaže bibliotekarka Marija Karadžić.

Podsjećamo Sofija je trogodišnja djevojčica koja boluje od jednog oblika leukemije. Liječenje u našim klinikama nije bilo uspješno, pa je kao jedina opcija spasa i nade ostala bolnica u dalekom američkom gradu Baltimoru "The John Hopkins Hospital".

Za napredne, ali skupe metode liječenja prikupljeno je 270 000 KM, ali nažalost to nije dovoljno. Potrebno je još 540 000. Tu sumu novca nažalost obični ljudi kao što su Sofijni roditelji ne mogu imati. Zato smo tu mi, građani Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, da doprinesemo koliko god možemo. Sofija još nije imala priliku da upozna ljepotu svijeta u kojem živi. Sve što zna su bolnice, njihova sterilna hladnoća i stalno liječenje. Zato pomozimo joj da živi, da odraste, da upozna svijet, sve njegove ljepote, čari i sam život jednog djeteta.

Od 1.4. biće u funkciji i telefonski broj čijim pozivom će se donirati 1 KM. Čajničani mogu da kupe kreacije naših učenika koji se prodaju ispred Doma kulture i tako daju doprinos , a mogu uplatiti novac direktno na žiro-račune:

Mićević Sofija

Nova banka AD Banjaluka

5551000032354997 (KM račun)

Mićević Sofija

Nova banka AD Banjaluka

SWIFT: NOBIBA22 (devizni račun)

5550000032355338

Humanitarna organizacija "Budimo ljudi"

Podračun za Sofiju Mićević

UniCredit Zagrebačka banka

3383502257474786 (KM račun)


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Follow Us
No tags yet.
Search By Tags
Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page