top of page

ZA NAŠEG BRENU


Sve blijedi i nestaje, samo nam sjećanje ostaje i samo nas sjećanja na prošle dane definišu ko smo to mi i ko su bili drugi ljudi u našim životima. A i sjećanje je varljivo, sklono demenciji, nestajanju. Tužno je kako i pored sve dobre volje nam nekako iskliznu sjećanja na ljude i događaje. Ali neke stvari i neke ljude ne možemo i ne smijemo zaboraviti. Nikad. Mladen Obrenović-Brena volio je fudbal, Čajniče i život. Dječak koji će zauvijek o

stati dječak i vječno imati 16 godina. Prije 12 godina Mladen je ostvario svoj životni i dječački san i tada se činilo da sreći neće biti kraja. Igrao je za FK Arsenal iz Beograda, privukao pažnju Partizana, u koji je i prešao.

7.12.2003. godine igrao je oproštajnu utakmicu za Arsenal, i baš toga dana, zauvijek nas napustio. Umro je na terenu. Šokantno i bolno za sve one koje su ga znali i voljeli.

Točak vremena se okreće, i evo prođe 12 godina otkako nas je Brena napustio. Danas se, dječaka čiji je mogao biti cijeli svijet, sjećaju njegovi drugovi i njegova porodica, koja ga neće moći nikad zaboraviti.

Konstantin Katana-Kosta je rastao zajedno sa Mladenom, trenirao fudbal i maštao da budu veliki fudbaleri. Katanu je povreda spriječila da napravi karijeru, a Obrenovića smrt.

Konstantin sei danas bavi fudbalom, trenira neke nove klince koji maštaju o zvjezdanim visinama.

Ipak Kosta želi da njegov drug ostane zauvijek upamćen, kao što je i trebao biti, da podmukla smrt nije vrebala u sjenama.

On je idejni tvorac Memorijalnog turnira "Mladen Obrenović-Brena" koji će biti odigran 12.7.2015 godine na stadionu "Rakovice" u Čajniču.

"Došao sam na ideju, jer mi je bio poput brata, a sada sam konačno u mogućnosti da odradim. Ovo je moralna obaveza iz obećanje prije svega.", kaže Katana.

Na turniru učestvuje 10 klubova u dvije kategorije, 2002-2003 godište i 2006.

Pokrovitelj turnira je Opština Čajniče, a medijski pokrovitelj RTRS.

Pozivamo sve Čajničane da dođu u što većem broju da gledamo djecu kako igraju fudbal iz da odamo počast našem Breni.

To je zaslužio.


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Follow Us
No tags yet.
Search By Tags
Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page