top of page

Idol mi je Kari


Košarka je sport elegancije, inteligencije i brzine. U Čajniču zadnjih godina poprima sve veću pažnju i popularnost. Talenta je mnogo, uslova za rad malo. I to malo što ih ima u lošem su stanju. Ipak rada, truda i želje ne fali. Djeca su nevjerovatna i već godinama nas oduševljavaju. Jedan od najboljih čajničkih dječaka jeste kadet Stefan Lučić, odlični košarkaš na poziciji pleja. Njegov talenat i igre su ponos i dika njegovih trenera i našeg Čajniča.

NN:Za početak Stefane hoćemo li se persirati?

STEFAN: Mislim da nema potrebe. Ovako smo mnogo opušteniji.

NN: Jedan si od najboljih igrača KK "Vrelo", imao si sjajnu sezonu iza sebe. Drugi ste im u RS i igrali ste Ligu 10 BiH, i sve to sa sopstvenim snagama bez igrača sa strane, ali i bez pravog visokog igrača. Kako to tumačiš i kako ocjenjuješ svoj, ali i učinak cijele ekipe u prošloj sezoni?

STEFAN:Pa kao što si rekao imamo iza sebe jednu veoma uspješnu sezonu, ali volim da kazem uvijek može bolje. Prema tome da smo imalli bar jednog vosokog igrača da moze da parira pod košem, mislim da bi sezona bila mnogo uspješnija, prije svega Liga mladih BiH. Što se tiče moje sezone, i mojih individualnih nagrada, ostaje mi jedino žal za reprezentacijom, jer smatram da sam svojim partijama zaslužio bar poziv na širi spisak. Ali nema veze šta je tu je, na ovome ne stajem ni ja kao ni svi ostali i idemo dalje.

NN: Mnogi smatraju da je za tebe bilo mjesta u kadetskoj reprezentaciji BiH koja je na kraju bila prvak Evrope i za koju je prvi plej bio Sani Čampara, igrač od kojeg si bio bolji u oba duela. Šta ti kažeš na to?

STEFAN: Pa Sani je stvarno dobar plej, i on je i pokazao na Evropskom prvenstvu da je zasluženo dobio poziv za reprezentaciju. Odigrao je dobro Evropsko prvenstvo.

NN: Ipak misliš li da si i ti imao mjesta u toj ekipi ako ništa drugo bar kao rezervni plej?

STEFAN: Ne znam stvarnno, ne volim to da komentarišem, to nije bilo do mene, a i jednostavno selektor nije mogao nigdje da me vidi ni kako igram. A i oni su gledali samo fizikalije i predispozije igrača, jer visoki igrači kada rade nešto 100%, mi niži moramo dati 120% od sebe i onda je to mnogo teže. Ali kao što rekoh, šta je tu je, idemo dalje i na ovome se ne zaustavljam, treba još mnogo znoja, truda rada i odricanja da bih uspio na kraju baviti se profesionalno košarkom. To je i moj san koji zelim da ostvarim.

NN: Kad već spominješ san, koji je san Stefana Lučića?

STEFAN: Pa rekao sam već, ako Bog da se bavim profesionalno košarkom i da zaigram za neki veći klub. Ali još je rano o tome pričati, jos mnogo treba da se trenira i radi i bukvalno posveti košarci, pa tek posle toga se možete nečemu nadati.

NN: Da, ali svaki dječak sanja i mašta da jednog dana nosi dres nekog evropskog i NBA tima. Gdje tebe vodi san?

STEFAN: Pa kad bih baš mogao to da biram, pošto ja volim da gledam Špansku Endesa ligu, to je i ujedno najjača liga u Evropii, mislim da bih izabrao Barcelonu, a što se tiče NBA to bi bila ekipa Oklahoma Siti Tannder koju ja izuzetno volim.

NN: Da li su to ujedno i timovi za koje navijaš?

STEFAN: Volim ja još dosta timova, ali sto se tice Evrope i NBA ovi su mi omiljeni i za njih navijam.

NN: A u vječnom dualitetu Partizan-Zvezda?

STEFAN: Pa više volim Zvezdu, ali naravno izuzetno respektujem i Partizan, jer je to jedan zaista veliki klub.

NN: Pratiš li Evropsko prvenstvo? Kako komentarišeš igru i rezultate Srbije i učinak BiH?

STEFAN: Naravno da pratim. što se tiče Srbije jedan veoma tezak i bolan poraz od Litvanaca u polufinalu, a sve do tada je odlično funkcionisalo, jednostavno nije islo taj dan, ali ja mislim da imamo jednu izuzetno dobru generaciju koja je kšsarku vratila u vrh svijeta, i mislim da je ovo tek pocetak te generacije. A što se tiče BiH, nisu bili kompletni falio je kapiten Mirza Teletović, Nihad Đedović, Jusuf Nurkić i mislim da su njih trojica bili u sastavu da drugi krug ne bio problem za BiH.

NN: Ko će pobjediti u finalu?

STEFAN: Mislim da će Španci da pobjede ipak. Jeste Litvanija veoma opasna ekipa i igraju čvrsto na ivica faula sa dosta kontakta u odbrani, ali mislim da je Španija kvalitetnija ekipa.

NN: Da li imaš svog idola?

STEFAN: Što se tiče Evropske košarke to su Miloš Teodosić i Vasilis Spanulis. Kod njih najviše volim što su pravi plejmejkeri, sa odličnim pregledom igre, sa dobrim šutem i jednostavno igraju elegantno košarku. Dok u NBA volim Stefa Karija koji ima jedan fenomenalan šut, pogotovo za 3 poena. Sviđa mi se njegov način igre, sjajno dribla, ima odlične krosovere i izuzetno dobro razigrava svoje saigrače. I na kraju Rasel Vestbruk koji je nevjerovatan atleta, i njega je stvarno uživanje gledati, odlična eksplozivnost, brzina i sve ostalo.

NN: Osim košarke kako voliš provoditi svoje vrijeme?

STEFAN: Pa ja i kada nisam na treningu ja mislim na trening. Jednostavno obožavam košarku i uživam dok je igram, i obično kada nemam šta da radim volim sagledati neku staru utakmicu. Naravno volim da provodim svoje slobodno vrijeme najviše sa drugovima.

NN: Filmovi, knjige, serije?

STEFAN: Pa filmove volim da gledam i knjige da čitam koje mi se jako svide, dok serije ne volim da gledam.

NN: Možeš li preporučiti neki film ili knjigu našim čitaocima?

STEFAN: Film koji bih svima preporučio je Trener Karter, a knjiga " Koraci do uspeha" od Hala Vizela.

NN: Za kraj šta bi poručio mladim Čajničanima?

STEFAN: Poručio bih svima da slijede svoje snove, da naporno rade na tome, da se maksimalno posvete i da nikada ne odustaju, jer se svaki trud isplati.

To je bio Stefan jedan od najtalentovanijih čajničkih dječaka. Mi mu želimo da ostvari sve svoje snove i da bude nagrađen za sav svoj rad i trud.


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Follow Us
No tags yet.
Search By Tags
Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page