top of page

Kandidati za odbornike lista PDP

Predstavljamo vam kandidate za odbornike lista Partija demokratskog progresa.

Veljko Andrić nosilac liste kandidata za odbornike ispred Partije demokratskog progresa, rođen je 17.7 1988. godine u Foči. Do početka rata živio u Goraždu iz kojega je protjeran sa porodicom 1992. godine. Naseljava se u Čajniču. Tu je završio osnovnu i srednju školu, a trenutno je u fazi odbrane diplomskog rada na Filozofskom fakultetu Pale, odsjek Geografija. Godinama je igrao fudbal za mlađe kategorije FK "Stakorina" iz Čajniča. Vrijedan je i marljiv. Tokom školovanja radio je razne poslove koji su ga, kako sam kaže, naučili vrijednim stvarima i životnim školama. Bavio se i privatnim preduzetništvom kao ugostitelj. Zahvaljujući njegovim menadžerskim sposobnostima, uz pomoć saradnika iz PDP, Čajniče je 2014. godine ponovo imalo ljetnju baštu. U politiku je ušao, jer vjeruje u sebe, i želi da pridonese razvoju Čajniča.

Andrić kaže:

"Pozivam sve građane naše opštine da podrže mlade ljude na ovim izborima. Dakle, sve, ne samo sa naše liste nego sa svih drugih. Mladi moraju biti snaga nove vlasti, nove većine, jer samo omladina može da donese promjene na bolje. Neću ništa da obećavam to nije moj način, ne znam to i ne volim. Ali znam da radim, i radiću za vas, za bolje Čajniče. Neću vam govoriti šta valja, a šta ne valja. Znate vi to odlično. Neću vam obećati bajke, već samo rad, trud, i požrtvovanje. Imamo snagu, imamo znanje, i imamo energije da se borimo za nas mlade, jer ko nas bolje razumije od nas samih. Ali ne samo za mlađe, već za sve. Za djecu, penzionere, sve vas, naše Čajničane. Stoga izađite na izbore, podržite listu PDP-a i našega koalicionog partnera kandidata za načelnika Gorana Karadžića."

Darko Jovanović rođen 6.10.1989. godine u Čajniču, gdje završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao na Ekonomskom fakultetu Pale Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Privodi kraju postdiplomske studije. Mlad je, pametan, ima konkretne ideje. Specijalizuje se za javni sektor. Jovanović razumije svu problematiku naše opštine i vidi načine da se ona prevaziđe:

"Prvi korak će biti otvaranje biznis inkubatora odnosno stručnog tijela koje će biti na usluzi svim sadašnjim i budućim preduzetnicima. Ključ ekonomskog razvoja leži u razvoju ovog sektora stoga smatram da im je neophodna tehnička i stručna pomoċ u vezi otvaranja, tekućeg poslovanja, pružanja podsticaja lokalnih vlasti i slično. Drugi korak je podnošenje aplikacije UNDP za otvaranje pogona za preradu biomase. Čajniče raspolaže ogromnim šumskim potencijalom koji nije u dovoljnoj mjeri iskorišten. Biomasa se dobija od otpada drvnih sortimenata, a proizvodi su pelet, briketi, biodizel i slično. U BiH je na snazi projekat Evropa 20/20/20 koji ima za cilj smanjenje upotrebe ekoloških štetnih goriva i stoga je šansa na tržištu za plasman ovih proizvoda. Treći korak su pojednostavljenje procedura i kreiranje povoljnijeg poslovnog ambijenta."

Vukašin Katana je rođen 28.5.1976. godine. Diplomirani ekonomista, otac dvoje djece. Radi kao direktor JU dječiji vrtić "Bajka" u Čajniču. Sposoban, mlad i motivisan. Katana kao svoj prioritet ističe omladinu i natalitet:

"Moramo zaustaviti omladinu da odlazi iz Čajniča. To je najvažniji cilj, kojem treba sve podrediti. Onda moramo se boriti za povećanje prirodnog priraštaja. Ne smije nam mortalitet biti veći od nataliteta. Bez mladosti, bez djece neće biti ni Čajniča. Bez toga, sve ovo, izbori i kampanje, sve gubi značaj!"

Biljana Živković rođena 10.5.1991. godine. Diplomirala pravo na Pravnom fakultetu u Kragujevcu. Devet godina je trenirala i igrala odbojku. Bavi se građanskim aktivizmom, bori se za prava žena. Slobodno vrijeme voli provesti uz neku knjigu. Sebe smatra realnom, upornom i vrijednom Biljana kaže:

"Lista PDP, je lista sa najvećim brojem omladine, fakultetski obrazovane omladine, nezaposlene, pune energije i novih ideja i želje da Čajniče zaživi. Podržite našu listu i dajte nam priliku da se dokažemo!"

Tadija Tadić rođen 5.9.1980. godine. Privatni preduzetnik, otac troje djece.

Vrijedan i radan porodični čovjek. Tadić govori jednostavno i direktno:

"Kao otac želim najbolje za svoju djecu, a najbolje za njih je da rastu u Čajniču kakvo ja pamtim-bogato, lijepo, mirno i spokojno. Naša lista i naši koalicioni partneri to mogu da ispune. Zato glasajte za mene, moje kolege sa liste PDP, i našeg koalicionog partnera Gorana Karadžića."


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Follow Us
No tags yet.
Search By Tags
Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page