top of page

Hristos vaskrse

Hristos vaskrse dragi naši čitaoci. Povodom današnjeg praznika poklanjamo vam pjesmu našeg i vašeg Milenka Daćevića. Danas je "fora" praznik čestitati slikovnom porukom, kao da je teško napisati te proste, ali moćne dvije riječi, tu sintagmu koja određuje svijet već 2000 godina. Ono bilo bi to lijepo da ta poruka nije tuđi rad. Ovako samo koristimo tuđe delo , tuđu kreaciju, u koju je neko uložio truda i ljubavi, da bismo bili u trendu. No, nije to tema, a mi nismo tu kako bismo vam držali etičke, moralne i vjerske lekcije. Mi samo informišemo, promovišemo naše Čajniče. Zato uživajte u stihovima mladog gospodina Dačevića.

POGLEDAJ GOSPODE

Pogledaj Gospode, narod stradalnika, divlje su horde žedne naše krvi. Pomiluj Svevišnji, narod mučenika, kosti su predaka već izjeli crvi.

Zaštiti Tvorče, narod prognanika, grobovi naši međe su postale, krvave mišice đeda i unuka, od slavnih junaka, sjene su ostale.

Izmoreno Srpstvo, na Krst razapeto, vođe su naše davno zalutale, odrekle se svega što je nama sveto, od careva svetih, na vezire spale.

Vaskrsni Besmrtniče, sluge nedostojne, zvonima pobjede povrati nam slavu! Ispravi jadne, bijedne i slomljene, da strašna tmina ne prekrije glavu.

Nek munje nebeske, sasijeku svu zlobu, klicu mržnje sprže u korijenu samom, jer smo mrtvi živi, a živi u grobu! Pomozi Milosniče rodu Pravoslavnom.


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Follow Us
No tags yet.
Search By Tags
Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page