top of page

Cilj nam je zaštita naroda

Milan Tupeša, rođen 1955. godine, kandidat Demokratskog narodnog saveza za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske ugledni je Čajničanin. Otac troje djece, specijalista porodične i medicine rada, jedan je od osnivača DNS-a. On želi da Republika Srpska bude zemlja znanja, mladosti i napretka.

DKFV: Kako ste postali kandidat za poslanika u NSRS? MILAN TUPEŠA: Ja sam jedan od osnivača DNS u Istočnom dijelu Republike Srpske, još 1998. godine kada smo osnovani kao Srpski narodni savez, koji se 2000. godine transformisao u Demokratski narodni savez. Tu smo bili kolega Vujević iz Trebinja, Mlađenović iz Foče, Dragan Tanasković iz Čajniča, ja i mnogi drugi. Na regionalnim odboru, u našem regionalnom centru u Trebinju ja sam predložen i izabran da budem kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske. DKFV: Šta očekujete od predstojećih izbora? MILAN TUPEŠA: Očekujem ono za šta se zalaže DNS. Dakle od svog osnivanja DNS je bio sa narodom i uz narod. Nama je cilj da zaštitimo svoj narod, da sačuvamo resurse Republike Srpske. Želimo jaku privredu. Želimo bogatu državu, vladavinu prava, da vladaju pravda i zakoni. Mi nismo uvijek imali razumijevanja za naše stavove i ideje, ali narod je sazrio. Zbog toga očekujem da na ovim izborima ostvarimo odličan rezultat i da narednih godina postanemo jedna od vodećih partija u RS. DKFV: Koliko je bitno da Čajniče ima svog predstavnika u NSRS? Da se čuje glas ovoga grada i kraja? MILAN TUPEŠA: Naravno da je bitno. Mi smo područje bogato prirodnim resursima, ljudskim potencijalnim kroz intelignetne ljude. Tužno je, pa čak i sramno da ovaj narod obitava na dnu ljestvice egzistencije. Mi ne želimo državu socijalnih slučajeva, niti privatnu državu, već bogatu Republiku Srpsku. Želimo slobodarsku državu, koja će da jača, da napreduje. DNS želi da što više utiče da prosperitet RS, a to možemo samo sa više kandidata koji prođu. Moramo se potruditi da mijenjamo sve sfere društvenog života. Trenutno sve škripi, nešto očito nije kako treba. Moramo to da popravimo.

DKFV: Kako vidite budućnost Republike Srpske? MILAN TUPEŠA: Vidim je kao svijetlu, ali samo pod uslovom ako se počne raditi. Ovaj prosto je veliki, a ima samo milion stanovnika. Ovo je gotovo raj. Sa toliko potencijal, i mogućnosti. Bogato i zdravo zemljište, povoljna klima i geografski položaj. Mi smo u Evropi, a Evropa je centar svjetske civilizacije. Moramo se okrenuti ka znanju. Ljudi smo prije 50 godina hodali po Mjesecu, mi smo toliko daleko od te priče da je to zastrašujuće. A toliko je naš narod vispren, snalažljiv. Samo nas treba usmjeriti, samo treba da krenemo pravim putem. Moramo ne samo držati korak sa tehnikom i tehnologijom, već i da sami stvaramo nove načine, nova naučna dostignuća. Za sve to je potrebno mnogo rada. I vrijeme je da se krene sa tim radom. Naš obrazovni sistem je bio fantastičan, ali smo ga uništili. Moramo ga vratiti. Moramo vratiti i etiku, moral, i znanje iznad svega. DKFV: Za kraj šta biste poručili glasačima i sugrađanima?

MILAN TUPEŠA: Glasajte za sebe, za DNS. Vjerujte u sebe. Budite pametni, budite odlučni. Moramo krenuti naprijed sa žarom. Samo tako ćemo moći da stvorimo uslove da živimo od sopstvenoga rada. Glasajte za sebe, a ako glasate za sebe sigurno ćete glasati za Demokratski narodni savez.


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Follow Us
No tags yet.
Search By Tags
Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page